2013/01/07

Aika

Huh huh. Jälkikasvu on pitänyt viime aikoina tehokkaasti huolta siitä, että omaa aikaa ei juuri ole. Tykkäisin tehdä käsitöitä tai vaikka lukea lehteä, mutta niitä ei tällä hetkellä juuri pysty tekemään. Jompi kumpi lapsista vaatii aina huomiota. Välillä huokaisen ja haaveilen ajasta, jolloin lapset ovat isompia ja itsenäisempiä. Eivät tarvitse jatkuvasti huomiotani tai hoivaani. Eikä pyykkiä ole ihan yhtä paljon. Sitten minullakin on vähän omaa aikaa. Tiedän kuitenkin, että tulen kaipaamaan tätä aikaa. Eväsretkiä keittiön lattialla, pulkkamäessä laskemista, luistelua kuistin lattialla, vauvan hymyä. Sitä, kun pikkuinen painaa päänsä tiukasti kiinni rintaani, ottaa kiinni sormesta ja nukahtaa. 






Kaiken kaikkiaan elämä kotiäitinä ei ole lainkaan hassumpaa ja suurimman osan aikaa todella nautin siitä. Tämä aika menee ohi niin nopesti, että voin kyllä jättää lehden jos toisenkin lukematta ja kasvattaa tekemättömien käsitöiden listaa. Kyllä niitä vielä ehtii tehdä. Nyt on tärkeämpää maistaa tytön tekemään viinirypälelaatikkoa ja kukkakahvia (sai joululahjaksi Ikean leikkikeittiön, mahtava kapistus!). Ja valvoa pikkuisen kanssa yöllä, kun ei syystä tai toisesta saa nukuttua. 


Piilosta. Huomatkaa tytön mahtava piilopaikka. Täällä oltiin silmät kiinni, silloinhan ei kukaan näe.

"Ukkeleita" Jatkoversioista piti tytön käskystä tehdä yhdelle ukkelille tissit.
 Ne muotoutuivat hienosti pumpulista.
Sen verran irvokas ukkelista kuitenkin tuli etten tohtinut kuvaa ottaa.

Uuden vuoden alkaessa usein tehdään summausta kuluneesta vuodesta. Täytyy sanoa, että minulla oli pitkästä aikaa oikeasti hyvä vuosi! Toki siihen mahtui ikäviäkin asioita, mutta kokonaisuus jäi kuitenkin plussan puolelle. Pikkumiehen syntymä oli ehdottomasti viime vuoden onnellisin/iloisin asia. Mummuni kuolema taas surullisin. Olemme asuneet nyt vuoden ensimmäisessä omassa kodissamme ja pikkuhiljaa olen sitä saanut sisustettuakin. Paljon on kuitenkin vielä ideoita, toiveita ja haaveita sen suhteen. Kunhan sitä omaa aikaa jossain välissä ehdin ottaa, yritän saada jotain toteutettua ja otan tännekin kuvia.

Nyt lähden nukkumaan. Mies siellä jo kuuluu kuorsaavan :D. 

Mummulassa menossa ampumaan raketteja.

P.S. Ensi vuodelle toivon kyllä vähemmän sadetta!




1 kommentti:

  1. aivan mahtavaa. makin haluan viinirypalelaatikkoa ja kukkakahvia.

    VastaaPoista

Kommentteja, risuja tai ruusuja!