2012/12/20

Pääsinpäs vauhtiin!

Nimittäin jouluvalmisteluissa. Aloittaminen oli tahmeaa osittain pikkuisen huonojen unien vuoksi, osittain siksi, että tarvitsen aina sen viime hetken stressin ja kiireen jotta saan jotain aikaiseksi. Kiire tässä kyllä tuleekin! Tänään aloitin keittiön siivoamisen (sen tahdon tehdä perusteellisesti) ja tyttö oli tietenkin innokkaana mukana pyyhkimässä kaappeja. Saa nähdä riittääkö aika ja energia kaiken siivoamiseen näin perusteellisesti, vai heitänkö loppujen lopuksi Toluun kastetun sukan sohvan alle ja luotan puhtaan hajun luovan illuusion puhtaasta kodista.

Toissapäivänä kävin tytön kanssa kirpputorilla ja hyviä löytöjä tehtiin. Nyt kotiamme kaunistavat jouluinen pöytäliina sekä -50% lapun kylkeensä saanut kaunisrunkoinen tuoli. Ei ollut kenellekään kelvannut, onneksi! Annan sille pienen kasvojen kohotuksen uusilla päällisillä, kunhan ehdin.

Tuoli saa hetken odottaa uusia päällisiä.
Sen aikaa sitä saavat kaunistaa vanhat sohvatyynyt.

Ihanan jouluinen pöytäliina, eikä maksanut paljoa!

Parasta tässä joulussa on se, että saamme pitkästä aikaa siskoni perheineen Ruotsista tänne jouluksi. Vaikka etäisyys sinne ei ole pitkä, näemme kuitenkin aika harvoin (skypen lisäksi). On myös ihanaa viettää jouluaatto ensimmäistä kertaa täällä omassa kodissa. Tässähän tuntee itsensä ihan aikuiseksi!
Meillä on tänään laulettu ja leikitty ahkerasti tonttulauluja! Sen lisäksi tyttö leikki koko aamupäivän voimamiestä, mistä lie keksinyt. Aamuaskareet tehtiin voimamiehenä ja välillä se kuulosti aika hauskalta: "Voimamies laittaa nyt nämä pienet pikkuhousut jalkaan!"
Pikkumies tuntuu tykkäävän lauluista ja leikeistä myös. Ylös nostelu laulun tahtiin saa aikaan oikein riemun kiljahduksia.

Tytöllä on jo niin pitkät hiukset,
että saatiin tehtyä pään ympäri kiertävä letti!

Ihanaa joulunodotusta kaikille!

2 kommenttia:

  1. ihana lukea tyton ja pojan seikkailuja taas. voimamiehelle suukko ja pikkumiehelle myos englannista.

    VastaaPoista
  2. no kyllähän sen ny tietää mistä se sen voimamiesjutun keksi ku isäkin on tommonen gotleetti.

    VastaaPoista

Kommentteja, risuja tai ruusuja!